Ministarstvo spoljnih poslova Turske objavilo ‘’ Diplomatski portal ‘’

diplomatic portal

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Turske, aktiviralo je protekle sedmice komunikacioni portal “ Diplomatic portal “.

MSP Turske namerava da on postane važan informativni kanal ministarstva i diplomatskih misija Turske, koji će povećati interakciju ambasada i Ministarstva.
Portal će služiti i kao online platforma za povezivanje stranih diplomata u Turskoj.

Iako je Turska država proteklih godina bila u centru svetske pažnje privremenim zabranama YouTube, Twitter i Facebook društvenih mreža, njeno Ministarstvo spoljnih poslova opredeljeno je ka korišćenju novih tehnologija u diplomatiji.

Zamenik ministra spoljnih poslova, g-din Naci Koru, koji rukovodi procesom modernizacije turske diplomatije, predstavio je novinarima diplomatski portal i naglasio važnost digitalne diplomatije i razmene informacija bez korišćenja suvišne papirologije. Koru je naglasio da će ’’ strane diplomate, od dolaska u Ankaru moći da pronađu sve informacije na ovom novouvedenom portalu ’’ .

’’ Diplomatic portal ’’ https://diplomatic.mfa.gov.tr/ biće u službi diplomatskim misijama kao mesto svakodnevnog pristupa i brze razmene informacija o seminarima, radnim sastancima i drugim događajima relevantnim za diplomatski korpus u Ankari.

Redakcija BIDD-a

Please follow and like us: