Evropa kreira sopstveni Internet?

968

Internet

Nemačka kancelarka je rekla da će razgovarati sa francuskim predsednikom o izgradnji evropske komunikacione mreže da bi se izbeglo da elektronska pošta i drugi podaci…

Nemačka kancelarka je rekla da će razgovarati sa francuskim predsednikom o izgradnji evropske komunikacione mreže da bi se izbeglo da elektronska pošta i drugi podaci prolaze kroz SAD.

Uoči posete Francuskoj, Merkelova je najavila planove veće zaštite podataka u Evropi nakon izveštaja prošle godine o američkom masovnom prisluškivanju Nemačke i drugih zemalja, uključujući i mobilni telefon samog kancelara.

internet avion Evropa kreira sopstveni Internet?

Ona je u sedmičnom obraćanju rekla da ne odobrava što kompanije kao što su Google i Facebook baziraju svoje operacije u zemljama koje imaju nizak nivo zaštite podataka, dok su aktivne u zemljama kao što je Nemačka sa visokom stopom zaštite.

“Razgovaraćemo sa Francuskom o tome kako održati visok nivo zaštite, kao i evropskim provajderima koji nude informacionu bezbednost našim građanima kako neko ne bi morao da šalje informacije preko Atlantika”, rekla je Merkelova.

Ona je navela da se mora više uraditi na zaštiti podataka u Evropi.

“Mislim da je potrebno da izgradimo komunikacionu mrežu unutar Evrope”, zaključila je Merkelova.

Izvor: Srna

 

Prijavite se kako bi ste potpuno besplatno primili najsvežije vesti sa domaće i globalne IT scene! Svako jutro, na vaš e-mail stizaće sve novosti objavljene u Personal magazinu.

Komentari

Imate komentar na ovaj zapis?