Twitteropolis: Europski parlament na Twitteru

649

Posjetite naš Twitteropolis

Najbrže vijesti o odlukama i raspravama iz Europskog parlamenta možete dobiti u 140 znakova. Twitter je zbog svoje brzine i jednostavnosti društvena mreža koju odabiru novinari, političari i ostali ovisnici o vijestima, a Europski parlament ima tamo gotovo 100 profila. Naša interaktivna karta omogućit će vam jednostavan pregled svih njih, stoga odaberite i pratite!
Intervjui, priopćenja za novinare, posljednji rezultati iz parlamentarnih odbora, video snimke EuroparlTV-a i pozadinske analize iz Službe za istraživanje Europskog parlamenta – pronađite sve na profilima Europskog parlamenta na Twitteru.
Karta je napravljena tako da svaka linija javnog prijevoza odgovara grupi profila. Kliknite na profil i poveznica će vas odvesti ravno na Twitter stranicu.
Vijesti na vašem jeziku
Svjetlo plava linija sadržava popis svih središnjih profila Europskog parlamenta na kojima možete dobiti informacije o posljednjim vijestima, člancima i intervjuima sa vodećim zastupnicima parlamenta na vašem jeziku. Za vijesti iz Bruxellesa i Strasbourga na hrvatskom jeziku, pratite @Europarl_HR

 

Lokalni tweetovi
Tamno plava linija sadrži profile Ureda za informiranje koji tvitaju lokalne vijesti iz pojedinih država članica. Ured u Zagrebu tvita s profila @EP_Zagreb
Odbori
Narančasta linija sadrži 21 profil parlamentarnih odbora. Sve odluke i rezultate glasovanja, priopćenja i informacije o sastancima tvitaju službenici Ured za odnose s medijima.
Multimedija
Na kraćoj zelenoj liniji svi su profili za medijske usluge koje nudi parlament, središnji profil za novinare, glasnogovornik i posljednje fotografije i video snimke.
Događaji
Ljubičasta linija sadrži popis događaja i ostalih profila, kao što je, primjerice, Europska nagrada za mlade.

REF : 20140327IFG40008 Ažurirano: ( 28-03-2014 – 14:14