VIDEO: Kako sakriti statuse od pojedinih osoba na Facebooku?

527

U trenucima kada nije moguće ukloniti šefa, roditelje ili bilo koga drugoga iz mreže kontakta na Facebooku, ostaje tek opcija sakrivanja određenog materijala. Srećom, sve je moguće prilagoditi uz malo truda i manje od minute potrošenog vremena.

 

1b97c_facebook_141Moguće je sakriti pojedinačne statuse već pri njihovom kreiranju. S lijeve strane dugmića koje služi za objavu nalazi se izbornik vezan za privatnost. Opcija je mnogo, no u slučaju želje za uklanjanjem materijala od pojedinačnih osoba valja kliknuti na Custom, piše Tportal. Ondje se nalazi nekoliko jednostavnih polja u kojima je moguće ručno upisati osobe za koje (ne) želite da imaju mogućnost pregleda tog statusa.

Kako biste pak sakrili sve buduće objave od jedne ili više osoba, valja ići u nešto naprednije postavke. Kliknite na ikonicu zupčanika u gornjem desnom dijelu stranice i odaberite ‘Settings’ pa ‘Privacy’. Ondje se nalazi ‘Who can see my stuff?’ dio, a valja odabrati ‘Edit’ u polju ‘Who can see your future posts?’ i postaviti stvari kao u prvom slučaju.

Kako to izgleda u praksi, moguće je vidjeti u nastavku.

 

 

(24sata.info)