Vučićeva molba Siju privukla pažnju Kineza

355
Ta vest u ponedeljak bila druga po čitanosti na aplikaciji Veibo, sa 330 miliona čitalaca

Na poruku predsednika Aleksandra Vučića, koju je objavio na Instagramu i u kojoj je poručio da od Kine traži pomoć u vidu zaštitne opreme i u kojoj se zahvalio na svemu građanima Kine i predsedniku Si Đinpingu, reagovali su brojni kineski državljani.

U porukama napisanim ispod objave, građani Kine su napisali da su u mislima sa Srbijom, da saosećaju sa građanima Srbije i poslali su brojne poruke podrške.

„Voljni smo da podržimo Srbiju”, „Stara izreka kaže kada prijatelju treba pomoć, pravi prijatelj će mu pomoći”, „Pomoći ćemo vam i želimo to, jer smo prijatelji”, „Mi Kinezi smo uvek uz Srbiju”, „Zajedno smo”, „Prebrodićemo ovo zajedno i posetićemo vašu zemlju čim se stvari poboljšaju”, samo su neke od poruka koje su napisali građani Kine.

Poziv predsednika Srbije kineskom predsedniku Si Đinpingu da pomogne Srbiji videlo je samo u toku jučerašnjeg dana 500 miliona ljudi. Dopisnica kineske televizije CCTV iz Beograda rekla je da je ta vest u ponedeljak bila druga po čitanosti na aplikaciji Veibo, sa 330 miliona čitalaca i 72.000 poruka.

Vučić je u nedelju uveče na konferenciji za novinare rekao da je uputio pismo predsedniku Kine, koga je nazvao bratom i prijateljem Srbije, prenosi Tanjug.