Istraživanje: Čovjek tokom života u prosjeku godinu dana provede na Facebooku

614

Američki magazin “Time” ranije je objavio istraživanje prema kojem prosječna osoba u svijetu dnevno na društvenoj mreži Facebook provede 17 minuta

twitter-facebookFacebook danas slavi 10. rođendan što je bio povod da novinari Anadolu Agency (AA) istraže koliko jedna osoba u prosjeku proveden vremena na Facebooku tokom svoga životnog vijeka. Prema istraživanju AA, prosječna osoba tokom svoga života od 75 godina samo na Facebooku provede skoro jednu godinu, odnosno 319 dana.

Američki magazin “Time” ranije je objavio istraživanje prema kojem prosječna osoba u svijetu dnevno na društvenoj mreži Facebook provede 17 minuta.

Prema tim podacima, prosječna osoba na Facebooku mjesečno provede 510 minuta, a godišnje 6120 minuta vremena, odnosno 102 sata.

Ako se uzme podatak da osoba u prosjeku živi oko 75 godina života, onda se dobije podatak da svaka osoba u prosjeku tokom svoga životnog vijeka na Facebooku provede tačno 7650 sati, što čini 319 dana.

S druge strane, povodom obilježavanja 10. godišnjice, Facebook će za svojih 1,23 milijardi korisnika pripremio novu opciju nazvanu “Look Back” pomoću koje će svi korisnici moći pregledati svoju digitalnu prošlost na toj društvenoj mreži.

Inače, “Look Back” bi trebao predstavljati sentimentalno iskustvo te korisnicima omogućiti da pogledaju kratki film o svome životu na Facebooku ili pak kolekciju svojih fotografija.

“Bilo je to nevjerovatno putovanje i zahvalan sam što sam učestvovao u njemu. Fascinantno je posmatrati kako ljudi Facebook koriste da bi izgradili prave zajednice i pomogli jedni drugima na toliko načina. U sljedećoj deceniji imamo priliku i odgovornost povezati sve i nastaviti služiti zajednici”, izjavio je Mark Zuckerberg, izvršni direktor i osnivač popularne društvene mreže Facebook.

(Anadolija)