Meksička diplomatija ulazi u eru digitalne diplomatije

  • 9th January 2016
  • 623 Views
Meksička diplomatija ulazi u eru digitalne diplomatije

mexico portal  2Inovacije koje će promeniti kominikacije Ministarstva spoljnih poslova Meksika, predtavljene su na godišnjem susretu ambasadora i konzula, početkom januara 2016. godine.
Na skupu je glavna tema bila efikasnost moderne diplomatije Meksika. Pored tradicionalnih medija poput štampe, televizije i radija, Meksiko se okreće digitalnim medijima i društvenim mrežama koje preuzimaju primat u savremenoj razmeni informacija.
Diplomate danas rade u tranziciji dve paradigme, gde informacije putuju brže nego ikada, gde se uklanjaju daljinske granice a pratioci informacija se fokusiraju na segmente koji ih zanimaju. U takvim uslovima, meksička spoljna politika preuzima odgovornost da se adaptira novim uslovima, i da na novi način uspostavi bolju komunikaciju sa građanima i mešunarodnim okruženjem.
U sklopu Nacionalne digitalne strategije, Meksiko je predstavio savremeni portal, koji će omogućiti jednostavniji pristup i kvalitetnije informacije o uslugama Ministarstava i Agencija na adresi www.gob.mx .

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika, aktiviralo je mobilnu aplikaciju SREMonitor, koja će korisnicima ponuditi informacije prema njihovim interesovanjima i potrebama. Kao dodatna podrška pokreće se televizijski kanal SREtv sa posebnim sadržajima i programima.
SREtv biće TV kanal za internu upotrebu, Ministarstva, emitovaće program uživo, sopstvene emisije ali će i prenositi vesti sa zvaničnih kanala i agencija u Meksiku, kakav je Notimex.

Mr. Zvonko Šošević,

za Beogradsku inicijativu za digitalnu i javnu diplomatiju

mexico portal 1

Please follow and like us:

RSS Diplo Portal Belgrade

  • От полиомиелита до ковида. Как США и СССР победили полиомиелит. 24th October 2020
    Как США и СССР победили полиомиелит и что мешает странам объединить усилия в борьбе с COVID-19 в наши дни 24 октября – Всемирный день борьбы с полиомиелитом. В середине XX века эта болезнь приобрела характер национального бедствия во многих странах. Она уносила тысячи жизней, около 40% заболевших становились инвалидами. О том почему идеологические противники — […]
  • EIB i Erste Banka potpisale kreditnu liniju od 30 miliona evra za brzi oporavak malih i srednjih preduzeća u Srbiji 23rd October 2020
    Evropska investiciona banka (EIB) i Erste Banka ugovorile su kreditnu liniju od 30 miliona evra kako bi se omogućio snažan oporavak malih, srednjih i srednje kapitalizovanih preduzeća u Srbiji, kao odgovor na pad ekonomske aktivnosti izazvane virusom korona.Kreditna linija će omogućiti Erste Banci da obezbedi kredite preduzećima koja su pretrpela teške posledice pandemije i na […]

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

Please follow and like us:
Scroll Up
error

Enjoy BIDD? Please spread the word :)