Meksička diplomatija ulazi u eru digitalne diplomatije

  • 9th January 2016
  • 518 Views
Meksička diplomatija ulazi u eru digitalne diplomatije

mexico portal  2Inovacije koje će promeniti kominikacije Ministarstva spoljnih poslova Meksika, predtavljene su na godišnjem susretu ambasadora i konzula, početkom januara 2016. godine.
Na skupu je glavna tema bila efikasnost moderne diplomatije Meksika. Pored tradicionalnih medija poput štampe, televizije i radija, Meksiko se okreće digitalnim medijima i društvenim mrežama koje preuzimaju primat u savremenoj razmeni informacija.
Diplomate danas rade u tranziciji dve paradigme, gde informacije putuju brže nego ikada, gde se uklanjaju daljinske granice a pratioci informacija se fokusiraju na segmente koji ih zanimaju. U takvim uslovima, meksička spoljna politika preuzima odgovornost da se adaptira novim uslovima, i da na novi način uspostavi bolju komunikaciju sa građanima i mešunarodnim okruženjem.
U sklopu Nacionalne digitalne strategije, Meksiko je predstavio savremeni portal, koji će omogućiti jednostavniji pristup i kvalitetnije informacije o uslugama Ministarstava i Agencija na adresi www.gob.mx .

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika, aktiviralo je mobilnu aplikaciju SREMonitor, koja će korisnicima ponuditi informacije prema njihovim interesovanjima i potrebama. Kao dodatna podrška pokreće se televizijski kanal SREtv sa posebnim sadržajima i programima.
SREtv biće TV kanal za internu upotrebu, Ministarstva, emitovaće program uživo, sopstvene emisije ali će i prenositi vesti sa zvaničnih kanala i agencija u Meksiku, kakav je Notimex.

Mr. Zvonko Šošević,

za Beogradsku inicijativu za digitalnu i javnu diplomatiju

mexico portal 1

Please follow and like us:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

RSS BIDD

  • A week in the life of Robin Barnett 2nd June 2020
    Skip to content Robin Barnett Ambassador to Ireland, Dublin Part of Brexit 2nd June 2020 Dublin, Ireland A week in the life of Robin Barnett Many people have asked me how an Embassy can operate virtually. After all, diplomacy is something of a contact sport. The answer lies in a combination of good IT, a […]
  • Digital diplomacy: How technology could reshape Middle East politics in the age of coronavirus 31st May 2020
      As the UK’s ambassador to war-torn Yemen, Michael Aron is more accustomed to the travel restrictions and disruptions brought about by the coronavirus crisis than most. With the capital Sanaa under the control of the rebel Houthi movement and the second city Aden still prone to in-fighting and instability, Aron’s tenure has required flexibility […]

RSS Diplo Portal Belgrade

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

How Belgrade based diplomats use Digital Diplomacy and Internet 2016

Diplo Portal Belgrade

Please follow and like us:
Scroll Up
error

Enjoy BIDD? Please spread the word :)