VIDEO: Pomoću Email Miles aplikacije možete pratiti vaše e-mail poruke

  • 3rd March 2014
  • 525 Views
VIDEO: Pomoću Email Miles aplikacije možete pratiti vaše e-mail poruke

mailJedna od zanimljivosti koje aplikacija otkriva jest da pošta koju šaljemo često putuje izrazito indirektnom rutom.

Iako nam se čini kako e-mail koji šaljemo dolazi gotovo odmah, u stvarnosti je putovanje poruke od jednog pretinca do drugog prava pustolovina. Od nedavno i sami možete pratiti rutu svoje pošte zahvaljujući aplikaciji Email Miles koju je izradio Jonah Brucker-Cohen.

Aplikacija funkcioniše na način da pomoću GPS-a i internetskog praćenja prati lokaciju s koje je poruka poslata te njeno odredište. Nakon toga se izračunava ukupna udaljenost koja se prikazuje na ekranu.

Brucker-Cohen, kreator aplikacije, nada se da će aplikacija podsjetiti ljude da ne uzimaju brzinu online komunikacije zdravo za gotovo. ‘Praćenjem pošte projekt smanjuje velike fizičke udaljenosti koje tako postaju puno opipljivije’, dodaje Brucker-Cohen.

Još jedna zanimljivost koju aplikacija otkriva jest da pošta koju šaljemo često putuje izrazito indirektnom rutom, prenosi dnevnik.hr. Primjerice, zabilježena je poruka poslata iz New Yorka prema Dakaru u Senegalu, koji je najprije putovao preko Dallasa do Londona, da bi krenuo južno prema tom zapadnoafričkom gradu.

Brucker-Cohen objašnjava kako poruke putuju puno dužim rutama zbog različitih servera i kompanija s različitim mrežnim kablovima te ističe da Email Miles pruža sasvim drugačiji doživljaj slanja poruka. ‘Email Miles je koristan jer dodaje fizičku komponentu naših e-mail računa, koje inače percipiramo isključivo kao virtuelni servis’, ističe.

Jonah Brucker-Cohen za aplikaciju je otvorio i kampanju ‘FundAnything’, kojim se nada prikupiti donacije kako bi aplikacija ušla u širu primjenu.

 

(24sata.info)

RSS Diplo Portal Belgrade

  • Инструкције о уласку у Грчку власника некретнина из Србије 29th October 2020
    У вези са уласком власника некретнина у Грчкој, у циљу измирења обавеза у вези са њиховим некретнинама, дозвољаваће се улазак до 400 особа сваког месеца, почев од 1. новембра 2020, лицима са сталним настањењем у Републици Србији, уколико поднесу електронски, преко мејл-а Конзуларног одељења Амбасаде Грчке у Београду ([email protected]), захтев за издавање специјалне дозволе за […]
  • Da li vazduh moramo da vidimo? 29th October 2020
    Godinama unazad svedoci smo da je vazduh u Srbiji sve zagađeniji. U Srbiji se vazduh tokom nekih dana, a u nekim mestima stalno, može videti, probati i pomirisati.Uzroci su različiti – od nedovoljnog ulaganja i izostanka ulaska u energetsku tranziciju, povećanja ekonomskih aktivnosti, energetskog siromaštva itd. Naravno, ovo nije pojava koja se odnosi isključivo na […]

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

Scroll Up