VIDEO: Pomoću Email Miles aplikacije možete pratiti vaše e-mail poruke

  • 3rd March 2014
  • 448 Views
VIDEO: Pomoću Email Miles aplikacije možete pratiti vaše e-mail poruke

mailJedna od zanimljivosti koje aplikacija otkriva jest da pošta koju šaljemo često putuje izrazito indirektnom rutom.

Iako nam se čini kako e-mail koji šaljemo dolazi gotovo odmah, u stvarnosti je putovanje poruke od jednog pretinca do drugog prava pustolovina. Od nedavno i sami možete pratiti rutu svoje pošte zahvaljujući aplikaciji Email Miles koju je izradio Jonah Brucker-Cohen.

Aplikacija funkcioniše na način da pomoću GPS-a i internetskog praćenja prati lokaciju s koje je poruka poslata te njeno odredište. Nakon toga se izračunava ukupna udaljenost koja se prikazuje na ekranu.

Brucker-Cohen, kreator aplikacije, nada se da će aplikacija podsjetiti ljude da ne uzimaju brzinu online komunikacije zdravo za gotovo. ‘Praćenjem pošte projekt smanjuje velike fizičke udaljenosti koje tako postaju puno opipljivije’, dodaje Brucker-Cohen.

Još jedna zanimljivost koju aplikacija otkriva jest da pošta koju šaljemo često putuje izrazito indirektnom rutom, prenosi dnevnik.hr. Primjerice, zabilježena je poruka poslata iz New Yorka prema Dakaru u Senegalu, koji je najprije putovao preko Dallasa do Londona, da bi krenuo južno prema tom zapadnoafričkom gradu.

Brucker-Cohen objašnjava kako poruke putuju puno dužim rutama zbog različitih servera i kompanija s različitim mrežnim kablovima te ističe da Email Miles pruža sasvim drugačiji doživljaj slanja poruka. ‘Email Miles je koristan jer dodaje fizičku komponentu naših e-mail računa, koje inače percipiramo isključivo kao virtuelni servis’, ističe.

Jonah Brucker-Cohen za aplikaciju je otvorio i kampanju ‘FundAnything’, kojim se nada prikupiti donacije kako bi aplikacija ušla u širu primjenu.

 

(24sata.info)

Please follow and like us:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

RSS BIDD

  • Gugl objavio izveštaj o kretanju građana Srbije 3rd July 2020
    U Srbiji je smanjeno kretanje građana zbog virusa korona i to za 75 odsto u restoranima, kafićima, bioskopima, muzejima i sličnim objektima, pokazuje izveštaj kompanije Gugl o kretanju stanovništva. Prema poslednjim podacima za Srbiju koje je Gugl objavio, u poređenju sa osnovnom vrednošću smanjeno je kretanje oko pijaca i prodavnica za 74 odsto, a poseta […]
  • Google launches new tools to improve digital skills 3rd July 2020
    Google has launched a host of online tools intended to help people and businesses “digitise and grow” through digital skills. In a statement from Matt Brittin, president of Google EMEA, the company has pledged to support 10 million people and businesses in Europe, the Middle East and Africa (EMEA). According to the Institute for Employment […]

RSS Diplo Portal Belgrade

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

How Belgrade based diplomats use Digital Diplomacy and Internet 2016

Diplo Portal Belgrade

Please follow and like us:
Scroll Up
error

Enjoy BIDD? Please spread the word :)