Vučićeva molba Siju privukla pažnju Kineza

  • 20th March 2020
  • 207 Views
Vučićeva molba Siju privukla pažnju Kineza
Ta vest u ponedeljak bila druga po čitanosti na aplikaciji Veibo, sa 330 miliona čitalaca

Na poruku predsednika Aleksandra Vučića, koju je objavio na Instagramu i u kojoj je poručio da od Kine traži pomoć u vidu zaštitne opreme i u kojoj se zahvalio na svemu građanima Kine i predsedniku Si Đinpingu, reagovali su brojni kineski državljani.

U porukama napisanim ispod objave, građani Kine su napisali da su u mislima sa Srbijom, da saosećaju sa građanima Srbije i poslali su brojne poruke podrške.

„Voljni smo da podržimo Srbiju”, „Stara izreka kaže kada prijatelju treba pomoć, pravi prijatelj će mu pomoći”, „Pomoći ćemo vam i želimo to, jer smo prijatelji”, „Mi Kinezi smo uvek uz Srbiju”, „Zajedno smo”, „Prebrodićemo ovo zajedno i posetićemo vašu zemlju čim se stvari poboljšaju”, samo su neke od poruka koje su napisali građani Kine.

Poziv predsednika Srbije kineskom predsedniku Si Đinpingu da pomogne Srbiji videlo je samo u toku jučerašnjeg dana 500 miliona ljudi. Dopisnica kineske televizije CCTV iz Beograda rekla je da je ta vest u ponedeljak bila druga po čitanosti na aplikaciji Veibo, sa 330 miliona čitalaca i 72.000 poruka.

Vučić je u nedelju uveče na konferenciji za novinare rekao da je uputio pismo predsedniku Kine, koga je nazvao bratom i prijateljem Srbije, prenosi Tanjug.

Please follow and like us:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

RSS BIDD

  • Diplomacy has gone strongly digital, India at forefront: FS Shringla | India News 9th July 2020
    Diplomacy has gone strongly digital, adapting to the situation arisen due to the COVID-19 pandemic, and India has been at the forefront of it with Prime Minister Narendra Modi turning challenge into opportunity to start global conversations using virtual platforms, Foreign Secretary Harsh Vardhan Shringla said on Monday. Speaking at a webinar organised by the […]
  • Disarmament blog: what’s the point of the Conference on Disarmament? 7th July 2020
    Skip to content Aidan Liddle UK Ambassador and Permanent Representative to the Conference on Disarmament Part of Conference on Disarmament 7th July 2020 Geneva, Switzerland Disarmament blog: what’s the point of the Conference on Disarmament? The Conference on Disarmament resumed its 2020 session on Tuesday, after a break of 122 days. (We had been supposed […]

RSS Diplo Portal Belgrade

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

How Belgrade based diplomats use Digital Diplomacy and Internet 2016

Diplo Portal Belgrade

Please follow and like us:
Scroll Up
error

Enjoy BIDD? Please spread the word :)