Za 24h Weibo profil Ambasade Srbije u Kini skupio 300.000 pratilaca

  • 19th March 2020
  • 176 Views
Za 24h Weibo profil Ambasade Srbije u Kini skupio 300.000 pratilaca

COVID-19 definitivno otvara nova poglavlja digitalne diplomatije. Samo 24 časa od otvaranja profila ‘SerbianEmbassy’ na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Weibo, stranicu naše ambasade zapratilo je više od 300.000 korisnika.

Poslednjih dana moglo se čuti dosta o prijateljstvu Kine i Srbije, pogotovo u vreme pandemije izazvane COVID-19 virusom. Kineske vlasti odlučile su da priskoče u pomoć mnogobrojnim zemljama Evropske unije u vidu zdravstvenih radnika i medicinske opreme, a posebnu molbu kineskom predsedniku Si Đinpingu uputio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema pisanju mnogobrojnih državljana Srbije koji trenutno borave u Kini, isečak njegovog obraćanja javnosti završio je i na mnogobrojnim kineskim društvenim mrežama, izazvavši empatiju i poruke podrške kineskog naroda.

Prateći talas pozitivnih poruka, danas smo saznali da se Ambasada Republike Srbije u Kini priključila jednoj od najpopularnijih mreža, Weibo, te da je za manje od 24 časa oko sebe okupila više od 300.000 pratilaca, pri čemu pojedini postovi broje i više od pola miliona lajkova.

Sergej Dojčinović istakao je na svom Twitter nalogu da će građani Kine sada moći da doniraju novac i pomoć Srbiji i to direktno putem aplikacije, što je i bio korak koji su zahtevali u proteklih pet dana. „Država Kina će oficijalno pomoći Srbiji, a sada će to moći da urade i građani Kine koji u nama vide velike prijatelje“, zaključio je Dojčinović u objavi.

Za 24h Weibo profil Ambasade Srbije u Kini skupio 300.000 pratilaca

Please follow and like us:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

RSS BIDD

  • Corona and the European Commission 30th March 2020
    Last week I analyzed Corona-related tweets published by the European External Action Service (EEAS). This week I turned my attention to the European Commission. The Commission is, in essence, the governing body of the EU. It helps manage the EU’s external and internal affairs. The prolonged Brexit debate emphasized that while the UK viewed the […]
  • Israeli Corona Greeting Goes Viral in Arab World 27th March 2020
    “May Allah keep you, our cousins.” Warm messages such as that have been flooding into the Arabic-language social media accounts of the Israel Ministry of Foreign Affairs. They come in response to a post featuring a selfie of three Ministry employees and a message of support and hope to the Arab world. After being posted […]

RSS Diplo Portal Belgrade

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

How Belgrade based diplomats use Digital Diplomacy and Internet 2016

Diplo Portal Belgrade

Please follow and like us:
Scroll Up
error

Enjoy BIDD? Please spread the word :)