Amerika objavila “tviteraški” rat Islamskoj državi “Razmisli ponovi i odustani“

818

Stejt dipartment je u sredu započeo Tviteraški rat sa Islamskom državom. “Razmisli ponovi i odustani“ je Tviter kampanja koja ima za cilj da odvrati potencijalne džihadiste, uključujući i takozvane “strane borce“, da se pridruže ovoj terorističkoj organizaciji.

Slanje poruka preko društvenih mreža je postao ključni element u borbi Obamine administracije protiv samoproglašene Islamske države koja je prva primenila ovakav vid kampanje.

 

 

Poruke osmišlja agencija za strašku komunikaciju protiv terorizma kao odgovor terorističkim grupama koje vrlo efikasno koriste internet prostor za propagandu.

 

 

Ovaj vid propagande Islamske države se pokazao vrlo efikasan i zadao je dosta glavobolje agencijama koje su zadužene za nacionalnu bezbednost.

 

 

Na Tviter nalog Islamske države, koji ima skoro 10.000 pratilaca, u utorka je postavljena poruka da je su prve žrtve vazdušnih napada u Siriji bile žena i deca.

 

 

Još nekoliko Tviter vesti iz sumnjivih izvore se moglo pročitati na ovom nalogu, među kojima i vest da su francuski borbeni avioni greškom bombardovali kurdske saveznike i tom prilikom ubili 75 ljudi.

 

 

 

 

Američka vlada ima za cilj da zaustavi Tviter propagandu Islamske države tako što će simpatizere ove terorističke organizacije verodostojnim informacijama odvratiti od potencijane namere da se priključe borbi.

Article source: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/497761/Amerika-objavila-tviteraski-rat-Islamskoj-drzavi