Eurostat: 52% Srba koristi društvene mreže

  • 30th June 2019
  • 266 Views
Eurostat: 52% Srba koristi društvene mreže

Prema podacima Eurostat-a u Evropskoj uniji 56% osoba uzrasta od 16 do 74 godine koristilo je društvene mreže u 2018. godini. Stopa korišćenja društvenih mreža u EU-u stalno se povećava od početka prikupljanja podataka, s obzirom da je u 2011. godini zabeleženo 38%. Pod korišćenjem društvenih mreža Eurostat uključuje aktivnosti kao što su kreiranje korisničkog profila, deljenje postova ili neki drugi doprinosi društvenim mrežama.

Među državama članicama EU-a stopa korišćenja društvenih mreža bila je najviša u Danskoj (79%), ispred Belgije (73%), Švedske i Velike Britanije (70%). Situacija u Srbiji je prema Eurostat-u takva da je više od polovine (52%) Srba koristilo društvene mreža. Na suprotnom kraju liste, ovaj udeo je bio ispod 50% u tri države članice: Francuskoj (42%), Italiji (46%) i Sloveniji (49%).

Među mlađim osobama uzrasta od 16 do 24 godine, gotovo devet od deset osoba u EU koristilo je društvene mreže (88%). Ovaj udeo se kretao od 77% u Francuskoj i 79% u Italiji do 97% u Češkoj, Danskoj i Hrvatskoj. Ni mladi u Srbiji ne zaostaju za svojim vršnjacima pa tako čak 94% njih je koristilo društvene mreže.

Pročitajte i:  Instagram će možda uskoro sakrivati broj lajkova

Među starijim osobama u dobi od 65 do 74 godine gotovo petina (19%) koristila je društvene mreže. Taj udeo se kretao od 8% u Srbiji i Bugarskoj, 9% u Grčkoj do 46% u Danskoj.

Eurostat: 52% Srba koristi društvene mreže

Sajber promocija (1): Srpski imidž je u 19. veku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

RSS BIDD

  • China gives a nod to ‘Twiplomacy,’ MOFA launches Twitter account 18th January 2020
    Chinese Foreign Ministry Spokesperson Geng Shuang addresses a press conference, Beijing, China, January 13, 2020. /Photo via China’s Ministry of Foreign Affairs In an era when Twitter diplomacy has become ubiquitous to global affairs with the U.S. President Donald Trump being one of the foremost proponents of “Twiplomacy,” China has finally chosen to use the
  • Latest Must-Reads in Public Diplomacy: January 2020 18th January 2020
    Latest Must-Reads in Public Diplomacy: January 2020 Jan 14, 2020 The January edition of CPD Faculty Fellow Bruce Gregory's public diplomacy reading list is now available. Known affectionately at CPD as "Bruce's List," this list is a compilation of books, journal articles, papers and blogs on a wide variety of PD topics and features a […]

RSS Diplo Portal Belgrade

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

How Belgrade based diplomats use Digital Diplomacy and Internet 2016

Diplo Portal Belgrade

Scroll Up