Fejsbuk obrisao naloge, stranice i grupe iz Rusije

  • 31st October 2019
  • 370 Views
Fejsbuk obrisao naloge, stranice i grupe iz Rusije

Fejsbuk“ je uklonio je tri mreže naloga, stranica i grupa iz Rusije koje su orijentisane na afričke zemlje zbog „stranog mešanja“, navodi se u saopštenju te kompanije.

Danas smo izbrisali tri mreže naloga, stranica i grupa za učestvovanje u mešanju u inostranstvu… Oni su napravljeni u Rusiji i bili su usmereni na Madagaskar, Centralnoafričku Republiku, Mozambik, Demokratsku Republiku Kongo, Obalu Slonovače, Kamerun, Sudan i Libiju“, navodi se u izjavi.

Kompanija povezuje obrisane mreže sa ruskim biznismenom Evgenijem Prigožinom. Kako je saopštio „Fejsbuk“, to je pokazala njihova „sopstvena istraga“.

U dokumentu se navodi da je reč o brisanju 35 naloga, 53 stranice i sedam grupa na Fejsbuku, kao i pet naloga na Instagramu.

Fejsbuk“ je takođe istakao da su izbrisani nalozi „često distribuirali“ materijale Sputnjika i televizije RT.

 

Ruske vlasti su više puta kritikovale politiku „Fejsbuka“ prema Rusiji. Sredinom oktobra direktor te kompanije Mark Zakerberg optužio je Rusiju, Iran i Kinu za mešanje u američke izbore 2020. godine. „Fejsbuk“ je blokirao četiri mreže naloga, tri iz Irana i jednu iz Rusije, motivišući to kao borbu protiv stranog uticaja. Kompanija tvrdi da su ciljevi tih mreža bile Sjedinjene Američke Države, Severna Afrika i Latinska Amerika.

sputniknews.com

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/tehnologije/aktuelno.236.html:827337-Fejsbuk-obrisao-naloge-stranice-i-grupe-iz-Rusije

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

RSS BIDD

  • Digitale Diplomatie: Europäisches Netzwerk startet 15th February 2020
    Weil inzwischen viele europäische Staaten Diplomaten damit beauftragten, die digitale Transformation auch außenpolitisch zu gestalten, soll auf europäischer Ebene jetzt ein Netzwerk eingesetzt werden. Seit 2018 hat Deutschland einen Digitalbotschafter im Auswärtigen Amt. Er soll Deutschlands Interessen in den Digital-Hubs der Welt vertreten, die digitale Transformation im Auswärtigen Amt selbst vorantreiben und Deutschland in wichtigen […]
  • Da, nestaju vam pratioci na Tviteru, ali to (možda) nije zato što ste dosadni 31st January 2020
    Tviteraši su ponovo počeli da se žale da gube pratioce. Ako ste na Tviteru i primetili ste da se broj vaših followera smanjuje, po svoj prilici ne umišljate, to se s vremena na vreme zaista dešava kad god Tviter zapne, pa pooštri politiku ili reši da ukloni lažne ili neaktivne naloge. Osipanje pratilaca je u […]

RSS Diplo Portal Belgrade

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

How Belgrade based diplomats use Digital Diplomacy and Internet 2016

Diplo Portal Belgrade

Scroll Up