John Lansing je imenovan za novog šefa radio difuznog Saveta guvernera

 • 11th September 2015
 • 599 Views
John Lansing je imenovan za novog šefa radio difuznog Saveta guvernera

John Lansing koji je penzionisani izvršni direktor u kablovskoj TV imenovan je za izvršnog direktora Radio difuznog Saveta guvernera, Agencije koja nadgleda međunarodne medijske kompanije kao što su Glas Amerike (Voice of America) I Radio Slobodna Evropa (Radio Free Europe).

Gospodin Lansing će Agenciju preuzeti u septembru.

Članovi Kongesa (members of the Congress) su kritikovali Agenciju zato što su loše radili u kontrapropagandi prema zemljama kao što su Rusija ili Islamska država (Islamic State) John se smatra proverenim rukovodiocem- executive (direktorom) koji stvara sadržaje sa multiplatformskim sadržajima, razvojem i distribucijom. U jednom intervjuu je rekao da se nada da će početi da sprovodi brojne korake koje je preporučio Savet guvernera, verujući da će se uspostaviti komunikacioni linkovi koristeći društvene mreže kao što su Twitter, Facebook i druge digitalne komunikacije koje se mogu suprtostaviti bilo kojoj propagandi.

JohnLansing_
Dnevna emitovanja do sada su bila nadgledana od strane devetočlanog Saveta koji je bio poznatiji po svojoj disfunkciji u praćenju emitovanja programa namenjenog auditorijumu od 215 miliona ljudi širom sveta svake nedelje. Novi Savet (Board) hvale zbog toga što pravi značajne reforme Agencije, uključujući modernizaciju opreme i stvaranje većeg dometa.

Agencija je takodje proširila svoje korišćenje društvenih medija i mobilnih aplikacija i postala je manje zavisna od kratkotalasnog emitovanja i svoje napore usmerila je na propagandu protiv Islamske Države, stvarajući programe poput “Podigni svoj glas u Iraku”namenjenog TV i radiju.

Čini se da je Radiodifuzna agencija sada spremnija da se suprotstavi rivalima kao što su Rusija i Kina u međunarodnom informativnom ratu. U tom smislu John-ov zadatak neće biti samo da iznese stav SAD, već da ljudima dopusti da imaju diskusiju o tim vidjenjima i politici. Gospodin Lansing će takodje morati da pridobije i skeptični Kongres koji je do sada bio veoma kritičan prema agenciji. U tom smislu Savet guvernera bi trebalo da postane savetodavno telo, dok bi se formirala komunikacijska agencija Freedom News Network.
Do nedavno Lansing je bio izvršni direktor i predsednik Kablovske i telekomunikacione asocijacije za marketing koju čini 90 najboljih američkih i kanadskih kablovskih kompanija i TV programera.

Redakcija BIDD-a

Please follow and like us:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

RSS BIDD

 • The week in foreign policy 19th September 2020
  18 Sep The week in foreign policy Posted at 14:34h in UK Perspectives by Evie Aspinall We’re back with the week in foreign policy – exploring what’s happening away from the front pages, and key developments in global affairs that have caught our eye. The foreign policy headlines have been dominated this week by news […]
 • Why the British Embassy in Vienna is proud to be green 17th September 2020
  Skip to content Leigh Turner Ambassador to Austria and UK Permanent Representative to the United Nations and other International Organisations in Vienna 17th September 2020 Vienna, Austria Why the British Embassy in Vienna is proud to be greenDiplomats from the British Embassy are off to an important meeting in Vienna. The Ringstrasse, as so often, […]

RSS Diplo Portal Belgrade

 • Hospital for endocrine surgery MEDICENTAR in Belgrade: Thyroid surgery – WITHOUT PAIN AND SCARS 19th September 2020
  The post Hospital for endocrine surgery MEDICENTAR in Belgrade: Thyroid surgery – WITHOUT PAIN AND SCARS appeared first on Diplomatic portal.
 • The week in foreign policy 19th September 2020
  18 Sep The week in foreign policy We’re back with the week in foreign policy – exploring what’s happening away from the front pages, and key developments in global affairs that have caught our eye. The foreign policy headlines have been dominated this week by news that, with the support of America, the UAE and […]

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

How Belgrade based diplomats use Digital Diplomacy and Internet 2016

Diplo Portal Belgrade

Please follow and like us:
Scroll Up
error

Enjoy BIDD? Please spread the word :)