Ministarka Mihajlović: Svi moraju da budu na društvenim mrežama

  • 14th March 2019
  • 168 Views
Ministarka Mihajlović: Svi moraju da budu na društvenim mrežama

Ukoliko imate neki problem sa nekom državnom službom ubuduće ćete moći da ih pronađete na Facebooku i drugim društvenim mrežama. To je naložila preduzećima iz svog resora ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ubuduće ćete moći da prenosite svoje impresije o kvalitetu puteva putem lajkova i retvitova. Kako je istakla ministarka, na ovaj način će građani lakše komunicirati sa kompanijama iz njenog resora, a to su, između ostalih Putevi Srbije, Koridori Srbije i Građevinska direkcija Srbije:

Nalog koji je danas upućen svim preduzećima u oblasti infrastrkture koje pokriva Ministarstvo građevine, jeste da hitno otvore Twitter, Facebooki  Instagram naloge kako bi bili otvoreni prema građanima.

Ministarka očekuje da državna preduzeća otvore naloge na društvenim mrežama u narednih nekoliko dana. Ovo naređenje stiže nakon što je objavljen tvit mosta kod Kovilja koji je, kako se navodi, obezbeđen žicom za kokošarnik. Mihajlovićeva je rekla da je taj most tri meseca bio bez prave ograde, i da će sada zahvaljujući toj objavi na Twitteru problem biti rešen.

Društvene mreže u službi građana

Očekuje se da će novi, moderniji vid online komunikacije pomoziti državnim preduzećima da brže i lakše komuniciraju sa građanima.

To jeste pravi način. Mogu direktori da se ljute koliko hoće, ali mislim da je to način da budemo brži.

Ostaje da se vidi kako će izgledati ti nalozi na mrežama, a postavlja se i pitanje ko će voditi i ažurirati ove društvene mreže ovih preduzeća, kao i ko će odgovarati na pitanja građana. Šta vi mislite, da li će vam ovakav vid komunikacije približiti državne institucije?

Ministarka Mihajlović: Svi moraju da budu na društvenim mrežama

Please follow and like us:
error

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

RSS BIDD

  • Can gastrodiplomacy revive tourism in Sri Lanka? 16th November 2019
    The Easter Sunday terror attacks dealt a blow to the Sri Lankan tourism industry, the third largest source of foreign exchange in Sri Lanka. Thousands of tourists visiting Sri Lanka cut their holiday plans short and returned home, while many advance bookings were cancelled. The Sri Lanka Tourism Promotion Bureau (SLTPB) estimates a 30 percent […]
  • Kosovo under Nazi Germany: Nazi-Created Albanian Security Forces in Kosovo during World War II 14th November 2019
    Albanian popular support for fascism and Nazism was widespread. Nazi Germany exploited the Greater Albania nationalist ideology to gain popular support for the Nazi German occupation of Kosovo. The post Kosovo under Nazi Germany: Nazi-Created Albanian Security Forces in Kosovo during World War II appeared first on BIDD.

RSS Diplo Portal Belgrade

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

How Belgrade based diplomats use Digital Diplomacy and Internet 2016

Diplo Portal Belgrade

Please follow and like us:
error

Scroll Up
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)