Saradnja Turske i Kosova u oblasti digitalne diplomatije

  • 21st December 2013
  • 364 Views
Saradnja Turske i Kosova u oblasti digitalne diplomatije
A. A. 19/12/2013 21:21:00
image Foto: Anadolija

PRIŠTINA – Šestočlana delegacija Ministarstva inostranih poslova Turske je na poziv Ministarstva inostranih poslova Kosova boravila u trodnevnoj posjeti Kosovu, saopšteno je iz MIP-a Kosova, prenosi Anadolu Agency. U delegaciji su bili šefovi departmana interneta, …

… informacija i digitalnih medija i informativne tehnologije uopšte. Posjeta je organizovana u okviru sporazuma koji su postigli zamjenik ministra inostranih poslova Turske, Naci Koru i zamjenik ministra inostranih poslova Kosova, Petrit Selimi, tokom ranijih bilateralnih susreta u Ankari.

Zamjenik kosovskog ministra inostranih poslova, Petrit Selimi informisao je goste iz Turske o projektima i uspjesima u promociji Kosova na međunarodnoj sceni putem digitalne diplomatije, o Strategiji u digitalnoj diplomatiji koja je pripremljena i implementira se kako bi pomogla međunarodnom priznanju Kosova. Selimi je pozdravio goste iz Turske na odličnom poslu njihovog Ministarstva i Turske države u implementaciji ambicioznog projekta e-vladavine i zahvalio im se na spremnosti da sarađuju sa Kosovom u ovoj oblasti.

Zamjenik generalnog direktora informativne tehnologije MIP-a Turske s titulom ministra, Haldun Koç zahvalio se Selimiju na pozivu i pohvalio ga za napredak Kosova posebno u oblasti digitalne diplomatije. Koç je kazao da će se odlični bilateralni odnosi između Turske i Kosova produbiti i u oblasti informativne tehnologije i da će MIP Turske sa zadovoljstvom razmijeniti svoje iskustvo u toj oblasti sa kosovskom stranom.

Ministar Koç je rekao da je Kosovo prva zemlja na Balkanu sa kojom će Turska direktno i aktivno sarađivati u sferi e-vladavine i digitalne diplomatije.

Na radionici koju je organizovao MIP Kosova bili su prisutni i zvaničnici odgovarajućig oblasti iz MIP-a i Ministarstva javne administracije i identifikovane su oblasti saradnje.

Nastavak saradnje predviđa razmenu eksperata određenih ministarstava, uključujući i razvoj internet stranica, web dizajn, kao i medijske zvaničike i digitalnu diplomatiju. Saradnja između ministarstava inostranih poslova Kosova i Turske biće zaključena potpisivanje sporazuma o saradnji početkom 2014. godine.

(Vijesti.ba/AA)

http://www.vijesti.ba/vijesti/regija/185808-Saradnja-Turske-Kosova-oblasti-digitalne-diplomatije.html

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

RSS BIDD

  • Latest Must-Reads in Public Diplomacy: January 2020 18th January 2020
    Latest Must-Reads in Public Diplomacy: January 2020 Jan 14, 2020 The January edition of CPD Faculty Fellow Bruce Gregory's public diplomacy reading list is now available. Known affectionately at CPD as "Bruce's List," this list is a compilation of books, journal articles, papers and blogs on a wide variety of PD topics and features a […]
  • Great theatres: in London and Vienna 16th January 2020
    Skip to content Leigh Turner Ambassador to Austria and UK Permanent Representative to the United Nations and other International Organisations in Vienna Part of UK in Austria 16th January 2020 Vienna, Austria Great theatres: in London and Vienna Where in Vienna can you find a portrait of Elizabeth the First, which features also Romeo; Juliet; […]

RSS Diplo Portal Belgrade

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

How Belgrade based diplomats use Digital Diplomacy and Internet 2016

Diplo Portal Belgrade

Scroll Up