Tviter blokirao naloge Raula Kastra i vodećih kubanskih medija

  • 13th September 2019
  • 208 Views
Tviter blokirao naloge Raula Kastra i vodećih kubanskih medija

“Tviter” je blokirao naloge lidera Komunističke stranke Kube Raula Kastra, njegove kćerke Marijele Kastro i vodećih kubanskih medija.

Udruženje kubanskih novinara osudilo je ovakvu odluku, nazvavši je “masovnim cenzurisanjem”.

Desetine naloga novinara kubanskih državnih medija blokirano je kasno sinoć, kao i zvanični nalog kubanskog Ministarstva za komunikacije. Iz Udruženja su podsetili da se i ranije dešavalo da “Tviter” suspenduje naloge, ali da su oni ponovo aktivirani.

Potez “Tvitera” usledio je u trenutku kada je predsednik Kube Migel Dijaz Kanel tokom obraćanja naciji na državnoj televiziji upozorio na energetsku krizu usljed američkih sankcija. Udruženje je istaklo da je u ovakvom postupku “Tvitera” novina obim ovog čina sajber-ratovanja, koji je jasno planiran i čiji je cilj ograničavanje slobode izražavanja kubanskih institucija i građana, kao i ućutkivanje lidera revolucije.

Kuba je uvrštena na listu deset zemalja sa najjačim cenzurisanjem, koju je ranije ove sedmice objavio Odbor za zaštitu novinara u Njujorku. Ta zemlja je dugo bila jedna od najmanje povezanih zemalja u svetu, a u poslednjih nekoliko godina je počela da brzo razvija pristup internetu.

Kubanski zvaničnici su masovno počeli da prave naloge na “Tviteru”, nakon što ih je Dijaz Kanel pozvao da budu više u kontaktu sa narodom Kube.

http://rs.n1info.com/Svet/a525351/Tviter-blokirao-naloge-Raula-Kastra-i-vodecih-kubanskih-medija.html

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

RSS BIDD

  • Great theatres: in London and Vienna 16th January 2020
    Skip to content Leigh Turner Ambassador to Austria and UK Permanent Representative to the United Nations and other International Organisations in Vienna Part of UK in Austria 16th January 2020 Vienna, Austria Great theatres: in London and Vienna Where in Vienna can you find a portrait of Elizabeth the First, which features also Romeo; Juliet; […]
  • Twenty wishes for 2020 14th January 2020
    Skip to content Chris Trott UK Ambassador to South Sudan Part of UK in South Sudan 14th January 2020 Juba, South Sudan Twenty wishes for 2020At the start of the year I have been discussing with my team @UkinSouthSudan what we would like to see happen this year. While this list is by no means […]

RSS Diplo Portal Belgrade

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

How Belgrade based diplomats use Digital Diplomacy and Internet 2016

Diplo Portal Belgrade

Scroll Up