Tvitovi vodeće ruske novinske agencije tokom završne SAD predsedničke debate

 • 31st October 2016
 • 336 Views
Tvitovi vodeće ruske novinske agencije tokom završne SAD predsedničke debate

Pixabay

Pixabay

Pre nekoliko sati, završila se treća i poslednja predsednička rasprava pre izbora u SAD-u, koja je donela uzavrelu razmenu između Hilari Klinton i Donald Trampa u kojoj je opet spomenuta Rusija i njen predsednik, Vladimir Putin, mnogo puta. RuNet Echo rezimira tvitove koji su se pojavili tokom noći dok je trajala ova debata od strane jedne od najvećih nacionalnih novinskih agencija u Rusiji da bi dobili ideju o tome šta je odjekivalo u Moskvi.

S gotovo 3 miliona sledbenika na Twitteru, RIA Novosti su bile najaktivnija glavna organizacija koja se bavi vestima u Rusiji koja je ponudila blogovanje uživo tokom treće rasprave. Tvitovi su poređani honološki.

Prvi tvit se pojavio nakon 30 minuta, kada je Hilari Klinton prvi put spomenula optužbe vlade SAD-a protiv špijuniranja od strane ruske države:

Klintonova izjavljuje da Rusija “špijunira” Amerikance.

RIA-in tekst je verovatno nameravao da zabavi ruske čitaoce, koje je Kremlj u više navrata podsetio da su u opasnosti da ih špijunira američka vlada, u skladu s objavama Edwarda Snowdena i drugih.

Tramp objašnjava zašto Klintonova “ne voli Putina.”

Putin želi da iskoristiti Trampa kao lutkicu u SAD predsedništvu, Klintonova
veruje.

Tramp tvrdi da je dobrotvorna Fondacija Klinton “zločinačka organizacija.”

Tramp tvrdi da je Assad mnogo pametniji od Klintonove i Obame.

Tramp obećava da će poništiti Obamine zdravstvene reforme.

Sve u svemu, RIA je odlučila da se posvetiti Donald Trampovim komentarima, čiji ton uzbune je izgleda primamljiviji za stvaranje prometa na društvenim medijima. Naravno, novinska agencija se takođe usredsredila na trenutke kada se Rusija pojavila u raspravi, iako ništa nije tvitovano u vezi sa obimnim razgovorom o rusko-sirijskom bombardovanju sirijskog grada Aleppa, za koje američki Stejt Department kaže da treba da bude istraženo zbog ratnih zločina.

U smislu ponovnog tvitovanaj i “dopadanja (lajkova)”, najpopularniji od tvitova je onaj koji podseća na Trampovu izjavu da je sirijski predsednik Bašar al-Asad “mnogo teži i mnogo pametniji od [Klintonove] i Obame.”

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

RSS BIDD

 • From Digital Diplomacy to Data Diplomacy 21st January 2020
  The digital revolution arrived late at the heart of ministries of foreign affairs across the Western world. Ministries latched on to social media around the time of Tahrir Square and Iran’s 2009 Green Revolution, beguiled by a vision of the technology engendering a networked evolution toward more liberal societies. The post From Digital Diplomacy to […]
 • China gives a nod to ‘Twiplomacy,’ MOFA launches Twitter account 18th January 2020
  Chinese Foreign Ministry Spokesperson Geng Shuang addresses a press conference, Beijing, China, January 13, 2020. /Photo via China’s Ministry of Foreign Affairs In an era when Twitter diplomacy has become ubiquitous to global affairs with the U.S. President Donald Trump being one of the foremost proponents of “Twiplomacy,” China has finally chosen to use the […]

RSS Diplo Portal Belgrade

 • Séminaire sur la Politique agricole commune (22 janvier 2020) 22nd January 2020
  Présentation des enjeux passés et à venir de la Politique agricole commune de l'Union européenne par l'Ambassade de France et la délégation de l'Union européenne - Intégration européenne / Source : La France en Serbie (https://rs.ambafrance.org) The post Séminaire sur la Politique agricole commune (22 janvier 2020) appeared first on Diplomatic portal.
 • Church Cancels Protest Walk in Montenegro’s Old Capital 22nd January 2020
  Original Article The post Church Cancels Protest Walk in Montenegro’s Old Capital appeared first on Diplomatic portal.

Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo ( VIDEO )

How Belgrade based diplomats use Digital Diplomacy and Internet 2016

Diplo Portal Belgrade

Scroll Up