U prvih šest tjedana 45 tisuća građana postalo e-Građani

egradjani_webS krajem prošlog tjedna u sustavu e-Građani kojemu se može pristupiti na internetskoj adresi https://pretinac.gov.hr, imamo oko 45.000 korisnika.

Od tog je broja oko 40 tisuća postalo e-Građanima preuzimanjem vjerodajnice ePass u poslovnici Fine, dok su ostali iskoristili već postojeće pristupne podatke drugih sustava (HZMO, HZZ i REGOS) i online postali e-Građani. Također, u sustav e-Građani uključilo se i 3.200 korisnika iz sustava AAI@EDU, te stotinjak korisnika, zaposlenika u zdravstvenom sustavu koji posjeduju pametnu karticu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Korisnici su otvorili preko 20.000 Osobnih korisničkih pretinaca, koji im omogućuju primanje osobnih informacija i poruka od tijela javne uprave, od čega je i nešto više od 2.000 aktiviranih mPretinaca.
Što se tiče korištenja e-usluga u sustavu e-Građani, sve e-usluge od početka rada sustava e-Građani su ukupno korištene preko 285.000 puta, pri čemu je najčešće korištena usluga Osobnog korisničkog pretinca na koju su se korisnici prijavili gotovo 73.000 puta, zatim e-usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje s oko 63.000 prijava te e-Matice s oko 43.000 prijava. Preko 20.000 prijava još imaju eBurza i ePKK.

Please follow and like us: